Orgasmens fordeler

En orgasme om dagen sørger for at du holder deg frisk & rask! Her skal vi kort se på noen av fordelene med sex og orgasme…

Spesielt kvinner blir i bedre humør, de blir lykkeligere og i fysisk bedre form av å få orgasme. Unnskyldninger som hodepine og tretthet er gått ut på dato, for god sex gir energi, overskudd og kan fjerne den kraftigste hodepine. Orgasmen har en rekke gode egenskaper, faktisk har en rekke studier vist at den beste kuren mot hodepine er, akkurat, en orgasme.

Forskere på universitetet i Virginia har også funnet ut at en orgasme stimulerer produksjonen av østrogen. Det hjelper på humøret og kan til en viss grad motvirke PMS. De samme menneskene har også bekreftet at det skilles ut en rekke endorfiner under orgasmen som fungerer som naturlige smertestillende midler, samt endorfiner som motvirker depresjoner.

Nivået av hormonet oxytonin femdobles når klimaks nås. Dette hormonet er årsaken til at man gjerne blir trett etter å ha hatt sex. Hormonet bruker 2-5 minutter på menn og mellom 20 og 30 minutter på kvinner. Det samme hormonet får kroppen til å slappe av og gjør at man føler seg trygg.

Et annet hormon som også skilles ut i store mengder i forbindelse med en orgasme er dopamin. Dette hormonet gjør at vi føler oss vellykket, samtidig som at det motvirker stress.

Flere undersøkelser viser at menn som har sex to eller flere ganger pr. uke lever betydelig lengre enn de som har sex én gang i uken, men de som har sex en gang i uken lever lengre enn de som aldri har sex… Menn kan også få brystkreft og i de relativt sjeldne tilfeller dette rammer menn, er det som oftest dødelig. Den engelske legeforeningen har funnet ut at menn som får seks eller flere orgasmer pr. måned er betydelig mindre utsatt for denne formen for kreft. Universitetet i Bristol har undersøkt 2500 menn og har funnet ut at en mann som får tre eller flere orgasmer i uken har 50 % lavere risiko for å dø av et hjerteinfarkt eller få hjerte/kar-sykdommer i det hele tatt. En eller flere orgasmer i uken styrker immunforsvaret og gjør at man er mindre utsatt for sykdommer som feks. influensa. På Royal Edinburgh Hospital i Skottland undersøkte man 3500 menn og forskerne kunne slå fast at de mennene som hadde mest sex, så yngst ut. Man kunne også se at jo mer sex de hadde, jo yngre så de ut…

Trenger du flere grunner for å ha sex? Hva med at det kan være utrolig deilig…

Dessuten viser vitenskabelige undersøkelser at :

  • – Orgasme er viktig for et menneskes selvfølelse
  • – Orgasme setter endorfinproduksjonen godt i gang
  • – Orgasme renser ut innestengt energi
  • – Orgasme healer
  • – Orgasme forløser gammelt stress
  • – Orgasme virker spenningsforløsende
  • – Orgasme hjelper på den mentale sunnhet
  • – Orgasme styrker hjertet
  • – Orgasme styrker helbredet og immunforsvaret
  • – Orgasme fjerner hodepine