Om orgasmen.no

Orgasmen, den stor O.
En stor del av livet så søker både menn og kvinner den ultimate opplevelsen, eller de tar til takke med noe ikke fullt så deilig, men som allikevel holder.
Ihvertfall for en liten stund.

Denne nettsiden er laget for å kanskje kunne hjelpe DEG (kanskje også partneren din?) til å få en bedre, lengre og mer intens orgasme.
Men først…

Hva er egentlig en orgasme? Hvordan føles en orgasme? Vi prøver å se litt på hva en orgasme EGENTLIG er utover at det er en deilig følelse… En orgasme er en brå utladning av oppsamlet seksuell spenning. Den uttrykker seg gjennom rytmiske muskulære sammentrekninger i nedre del av maven og underlivet, som igjen forårsaker en serie svært deilige følelser, tett fulgt av en avslappet følelse. En orgasme kan vare fra noen få sekunder til bortimot ett minutt. (kortest for menn, lengst for kvinner)

En orgasme er også en psykologisk følelse like mye som fysisk, og de beste orgasmene kommer når man er 100% mentalt fokusert på sin egen opplevelse. En orgasme omtales ofte som «å komme» eller å «få utløsning»

I Master & Johnson’s forskning på menneskets seksuelle syklus, er orgasmen satt som trinn tre av fire; orgasmen inntreffer etter platånivået og før løsningsnivået. M.D, PhD Helen Singer Kaplan er en annen svært kjent sexolog som har delt inn menneskets sexsyklus i nivåer. Hun holder seg til tre nivåer: Begjær, opphisselse og orgasme.

En orgasme oppleves som de fleste vet, forskjellig fra person til person, men en orgasme oppleves også forskjellig fra gang til gang for den samme personen. Så det å beskrive hvordan en orgasme oppleves er nesten umulig. Noen ganger kan en orgasme være intens og eksplosjonsartet, andre ganger kan den komme snikende og være mindre intens, men kanskje vare lengre. Grunnen til at orgasmen oppleves ulikt skyldes en rekke forskjellige faktorer, for det meste psykologiske, som hvor lenge det er siden sist man fikk orgasme, humør, forhold til partneren, aktivitet, forventninger og hvordan man opplevde det hele frem mot orgasmen. Naturligvis har også fysiske faktorer en betydning, men i mindre grad enn de fleste tror. Når man først er kommet opp på orgasmenivået tar kroppen i hovedsak over kontrollen selv.

Orgasmen kjennetegnes ved sammentrekninger i nedre del av maven/underlivet, men en orgasme er noe som omfatter hele kroppen. Målinger viser at hjerneaktiviteten endres drastisk under en orgasme, og muskler i hele kroppen reagerer. Mange mennesker opplever at musklene i ansiktet strammes på en slik måte at man tilsynelatende skjærer grimaser av smerte eller ubehag, på tross av at man kun føler nytelse. Dette er musklene i ansiktet som reagerer på noen få av den mengden med impulser som sendes ut fra hjernen.

Det mest karakteristiske fysiske kjennetegnet på en orgasme er sammentrekningene i pubococcygeus-muskelen (PC-muskelen). Denne muskelen, sammen med de to ringmusklene i anus, den ytre tredjedelen av kvinnens vagina og musklene rundt penis er de som reagerer sterkest. De første sammentrekningene kommer gjerne relativt tett, med ca. 0,8 sekunders mellomrom, men dersom orgasmen trekker ut vil muskelsammentrekningene komme med gradvis lengre mellomrom.

På tross av de fysiske forskjellene på menn og kvinner er orgasmen psykologisk og fysisk svært lik for begge kjønn. Både hjerneaktivitet og muskler som reagerer er identiske for begge kjønnene. Det har blitt utført eksperimenter hvor såkalte «eksperter» gjennom en rekke målinger, både fysiske og psykologiske, har skullet fortelle om det var en mannlig eller kvinnelig orgasme de var vitne til. Resultatene fra disse ekspertene er nesten identiske med de man ville fått om man kastet terning, hvor tallene en til tre var kvinne, fire til seks var mann.

Kvinner beskriver gjerne orgasmen på følgende måte: En spenning som bygger seg opp og som går over til en intens, deilig følelse som begynner i klitoris og som sprer seg utover hele underlivet. Ofte beskrives det som en varm, kilen, eller en elektrisk følelse som sprer seg utover, noen ganger begrenset til kjønnsorganet, andre ganger til hele den midtre delen av kroppen og andre ganger til hele kroppen. Tilsynelatende er det en større andel kvinner enn menn som får en orgasme som innbefatter hele kroppen, men dette kan skyldes at menn generelt er mer redde for å la seg rive med og derfor ofte slår på en psykologisk sperre uten engang å vite det selv. En del, men langt fra alle, kvinner er i stand til å kjenne sine egne muskler i underlivet trekke seg sammen under orgasmen.

Menn beskriver gjerne følelsen på følgende måte: Det begynner med en følelse av varme og trykk som kommer innenfra. Disse følelsene forbindes gjerne med ejakulasjonen og både trykket og varmen beskrives som økende helt til man ikke lenger har mulighet til å holde tilbake ejakulasjonen. I det mannen ejakulerer opplever han flere bølger av skarpe, kraftige og intense nytelser. Det er her menn og kvinner som oftest beskriver orgasmen forskjellig. Mens mange kvinner beskriver orgasmen som bølger, beskriver menn den mer som spisser. De muskulære reaksjonene er like; sammentrekninger av PC-muskelen, anus og kjønnsorganene. Noen menn kjenner at de pumper ut sæd, hvordan den strømmer gjennom urinrøret og ut, andre registrerer det overhodet ikke. Det er verdt å vite at en orgasme og en ejakulasjon er ikke det samme. De opptrer i de fleste tilfeller sammen, men kan også opptre hver for seg. I de tilfeller hvor menn beskriver en orgasme uten ejakulasjon, er den så godt som identisk med hvordan en kvinne beskriver en orgasme.

Den største forskjellen på en manns og en kvinnes orgasme er verken orgasmen, hvordan det føles eller hva som fysisk skjer. Forskjellen er det som kommer etterpå. Langt flere kvinner enn menn er i stand til å få en ny orgasme kort tid etter den første, uten å synke ned til bunnen for å begynne oppbygningen på nytt. Dette refereres ofte til som multiorgasme, men dette er ikke noe alle kvinner kan få uten videre, det er heller ikke noe noen kvinner får hver gang. Multiorgasmer er noe en del kvinner kan få og i de fleste tilfeller kreves det en del seksuell erfaring før man får det. Menn på sin side kan også få multiorgasmer, men det er i de aller, aller fleste tilfeller noe man må trene både hardt og lenge på før man kan forvente å se resultater. Men mer om det et helt annet sted…

Share