Nytelse eller orgasme?

Orgasmen er for mange målet for sexen, for andre er den det eneste viktige, men for de heldige, er orgasmen bare en bonus.

Det hersker enighet om at kvinnens, og for den saks skyld mannens, evige higen etter orgasmen, er årsaken til at svært mange par blir til dels ekstremt målorienterte og opplever sex som kun en måte å få orgasme på. De glemmer at reisen er minst halve gleden. Dette kan for mange gjøre det vanskeligere å oppnå orgasme, dette kan være starten på en ond sirkel hvor det gradvis blir vanligere å nå klimaks og man mister mye av nytelsen som er forbundet med å ha sex. For enkelte kan det bli umulig å få en orgasme, noe som i sin tur gjør at man mister lysten på sex. På en-to-tre har et forhold som kanskje var fylt av nytelse tidligere gått til å bli et sexløst mareritt, bare fordi man MÅTTE ha orgasme.

Der de orgasmefikserte bare ønsker å komme i mål, er de nytelsesorienterte opptatt av at hele akten skal være rot til en vedvarende nytelse.
De nytelsesorienterte føler ikke at de MÅ få en orgasme (men de sier sjelden nei takk) og dette tar vekk en del av presset og gjør det faktisk enklere å oppnå en orgasme.
Noe som igjen gjør sexen bedre.

Vi antar at du etter å ha lest dette enkle resonnementet er ganske klar på hvilken kategori du ønsker å tilhøre?

Virkelig vrient blir det likevel først dersom den ene parten bare er ute etter orgasme, mens den andre er opptatt av at sex skal være godt, hele tiden. Dersom begge bare tenker på orgasmen, så mister begge lysten på sex, dersom man ikke når målet. Men dersom bare den ene part er fokusert på dette, vil den andre ganske snart føle seg fanget i et forhold hvor hun eller han opplever å ikke få nok sex. Og de gangene det skjer, skjer det på den orgasmeorientertes premisser, siden det er den personen som “trenger” å få en utløsning. Dersom du føler deg fanget i et slikt forhold, så er det ingen grunn til å fortvile, for dette er et av de mange problemer i sexlivet som relativt enkelt kan løses med dialog.

Sett deg ned med partneren og snakk sammen om hvordan dere opplever det, hva dere ønsker mer av og forsøk å finne løsninger i felleskap på hvordan dere skal få det til. Sett dere delmål underveis og vær forberedt på å både gi og ta. Det ENESTE man absolutt må unngå er å klandre partneren. Ikke på noe annet område er menn (og kvinner) så redde for å bli utsatt for noe som kan oppfattes som kritikk som når det gjelder sex.