Hvorfor får kvinner orgasme?

Vi vet at mannens orgasme er nødvendig for at kvinnen skal bli gravid. Men hvorfor får kvinnen orgasme? Vi vet jo at kvinnen kan bli gravid uten å få noen orgasme. Vel, det finnes noen teorier om den saken….

Dersom man spinner videre på Freud sin teori om at enhver kvinne er en defekt mann og at klitoris er restene av penisen, er det naturlig å ende opp med en idé om at kvinnens orgasme også er noe som henger igjen. Denne teorien er det heldigvis ikke mange i dagens samfunn som fester noen tillit til.

En annen teori er at kvinnen, i likhet med mannen, får orgasme rett og slett for at hun skal ha et større ønske om å ha sex. Dette er en teori som sikkert høres fin ut, men den har et par store hull: Kvinner får i de fleste tilfeller ikke orgasme av selve samleiet, det er klitoris som er nøkkelen til kvinnens orgasme. Dessuten vet alle som har lest litt om menneskets historie at kvinner i hundrevis av år har vært underlagt mannen og har endt opp med å ha sex enten hun har villet eller ikke.

En tredje teori, som faktisk er blitt seriøst lansert, er at kvinnen får orgasme, slik at hun i likhet med mannen skal falle i søvn etter å ha sex og på den måten redusere mengden sæd som renner ut etter gjennomført samleie.

Så sitter vi igjen med den mest sannsynlige teorien og den eneste som har rot i faktiske biologiske funn… Ca en halv time etter at mannen har kommet i kvinnens vagina, strømmet et overskudd av sæd ut igjen, i form av mellom 3 og 8 hvite klumper. Disse klumpene består av en blanding av sæd og kvinnens sekreter. Undersøkelser viser at dersom kvinnen får orgasme mindre enn ett minutt før mannen eller inntil 45 minutter etter mannen, er mengden sæd som kommer ut igjen betydelig mindre. Idet kvinnen får orgasme, dyppes livmormunnen ned i sæden som har blitt deponert innerst i vagina. Sammentrekningene som kvinnens orgasme innebærer suger nemlig sæden langt oppover og øker sjansen for en befruktning, så fremt det er den rette tiden i måneden, betydelig.

Dette igjen betyr at gode elskere (de som vet å gi sin kvinne en orgasme) tilsynelatende har større sjanse for å bli fedre enn menn som ikke bryr seg. Kan det være naturens måte å utrydde dårlige elskere på?

Man har også funnet ut noen andre spennende ting forbundet med kvinnens orgasme. Man har etter hvert oppdaget at bare en liten del av mannens sædceller faktisk prøver å befrukte kvinnens egg. Størstedelen av mannens sæd har andre oppgaver, som å blokkere og drepe fremmede sædceller. Dette kan du lese mer om under skapt for swinging: Spermkrigen på erotikknett.