Hvordan få en orgasme – for kvinner

Vitenskapen kan fortelle oss at en orgasme er en serie muskelkramper som følger med utløsning av seksuell spenning. Vitenskapen sier ingenting om den enorme variasjonen som spenner fra lette krusninger og litt tung pust, til spasmer som er så intense at du holder på å besvime. Ikke alle har opplevd å få en orgasme. Studier viser at en ganske stor andel av alle kvinner aldri har opplevd en orgasme. Her kommer vi med noen nyttige tips som forhåpentligvis kan hjelpe på akkurat det.

– Bli kjent med din egen kropp og kjønn.
– Bruk et lommespeil og se hvordan du ser ut nedentil.
– Kjenn på musklene og legg merke til hvordan kjønnet ditt endrer karakter når du blir opphisset.
– Mange kvinner er dessverre lite kjent med sitt eget kjønn; du bør kjenne til PC-musklene og du bør vite hvor klitoris sitter.
– Enkelt fortalt er det PC-musklene som trekker seg sammen når du får en orgasme, det er derfor en god ide å trene dem.
– Klitoris er knappen å trykke på for å få en orgasme, naturlig nok må du kjenne til den for å kunne trykke på den.

Prioriter tid til å onanere. Sett av tid hvor du låser døren, napper ut telefonen og bare er egoistisk. Onani lærer oss mye om hvordan kroppen fungerer, hva som tenner oss og hva som føles godt, uansett om det fører til en orgasme eller ikke. Så gjør det jevnlig og skyv noen andre ting ut av veien. Ingen har så full timeplan at de ikke har tid til å sette av litt til egen nytelse.

Finn ut hva som tenner deg. Erotiske fantasier, erotiske noveller, filmer, situasjoner osv…

Slapp av og fokuser på nytelse fremfor orgasme. Orgasmen kommer når den er klar, den kan ikke tvinges frem og forventninger kan gjøre det vanskeligere. Så fokuser på å nyte, orgasmen kommer når tiden er moden. Sørg for å være avslappet, ta et langt, varmt bad, legg deg i nytt sengetøy og les en erotisk novelle, eller len deg tilbake og drøm deg bort. La fingrene og tankene vandre…

Forsøk å onanere på forskjellige tidspunkter i løpet av døgnet. Dersom du kun gjør det sent på kvelden, etter en lang, stressende dag på jobben og to drinker, er sjansene store for at du ikke lykkes.
Husk også at alkohol i mer enn svært moderate mengder, gjør det vanskeligere å oppnå orgasme, både for menn og kvinner.

Forsøk å massere klitoris på forskjellige måter. Lag sirkler, gjør opp og ned bevegelser, forsøk å tappe forsiktig. Prøv deg frem og kjenn hva du selv liker best. Hva med en finger i skjeden samtidig?

Å puste dypt er en undervurdert teknikk. Dersom man holder pusten, eller puster fort i korte åndedrett, gjør man det faktisk vanskeligere å få orgasme. Dyp, jevn pust er den beste måten å få den seksuelle energien til å strømme gjennom kroppen.

På samme måte er det viktig å ikke tvinge seg selv til å være lydløs. Senere, når man onanerer på flyet 10.000 fot over bakken, er det en fordel å være stille, men her, hvor man prøver seg frem på egenhånd, gjelder det å slippe seg løs.

Ikke fortvil om du kjenner at “noe” nærmer seg, men så forsvinner igjen. Nytelsen kommer ofte i bølger, den neste kraftigere enn den forrige. Slapp av, pust riktig og la deg seile med.

Hva med å prøve en vibrator? Vi har alle hørt historien om damen på 60 år som oppsøkte en sexbutikk. Hun kjøpte seg en vibrator og dagen etter kom hun tilbake og takket betjeningen, for hun hadde nemlig opplevd sitt livs første orgasme. Vel, dette er ikke bare en vandrehistorie; mange kvinner får sin første orgasme ved hjelp av en vibrator. En vibrator kan stille opp med kraftig stimulering av skjeden, G-punktet og klitoris, en av gangen eller alle samtidig, som ingen fingre, tunge eller penis har den minste mulighet til å konkurrere med.