Hva er edging?

Edging forbindes generelt med en av to ting når man snakker om sex.
1: Kan lett forveksles med utrykket edge play, som i BDSM lek er på kanten av det som regnes som trygt.
Ganske mange forveksler dette med edging, eller orgasme kontroll.
2: Å ha sex hvor målet er å holde seg på kanten av orgasmen i lengst mulig tid, på Norsk kaller vi det orgasme kontroll.
I de følgende artiklene er det alternativ nummer 2 vi snakker om.

Vi lever i et resultat orientert samfunn, hvor resultatet (orgasmen) er det viktigste, ikke et nytelses samfunn, hvor veien dit er det viktigste.
Det resulterer i mye angst, stress, prestasjonskrav og falske orgasmer.
Ved å fjerne orgasmen som et mål, fjerner vi samtidig disse stress elementene som kan gjøre oss bedre i stand til å nyte…

Edging er noe som både menn og kvinner kan finne masse nytelse i, men siden menn typisk får orgasme raskere og oftere enn kvinner, er det mer vanlig blant menn.
Om hun har vanskelig for å få orgasme, er det ofte ikke ønskelig å utsette den og kanskje «miste» den.
Når det er sagt, kan det være god trening og på sikt faktisk hjelpe henne å oppnå raskere og oftere orgasmer!

Det dreier seg simpelthen om å utsette orgasmen, mye likt start-stopp teknikken de fleste (forhåpentligvis) kjenner til.
Forskjellen er at der du med start-stopp teknikken typisk lar ting kjøle seg ganske mye ned før du starter igjen, skal man her ligge lengst mulig helt på kanten.
Typisk så stopper man mindre, man velger heller å senke tempoet/styrken i stimuleringen og bare unntaksvis stopper man helt.
Alternativt bytter man teknikk, det er et faktum at både menn og kvinner (spesielt kvinner) kommer raskere ved monoton stimulering.
Ved å fks. flytte fokuset, endre rytmen eller roe ned tempoet, utsetter man orgasmen.
Dette krever naturligvis at man er i stand til å lese partnerens kroppsspråk svært godt og/eller at man har en verbal kommunikasjon som er åpen.

Etter en periode, vil man kunne få en orgasme med svært liten stimulering, fks. er det ikke uvanlig at menn kan få en orgasme bare ved at man stryker fingeren sakte over penis.
Når man kommer dit, har orgasmen bygget seg veldig opp og det sier seg egentlig selv at den vil være kraftigere enn normalt.
Faktisk er en av de tingene som noen finner negativt med edging at orgasmene blir FOR kraftige.

Man sier ofte at en orgasme sitter i hodet, men den sitter både i hodet og i kjønnsorganene.
Om man holder den igjen noen ganger, kjennes det plutselig ut som om den sitter i hele kroppen.
Edging er antageligvis den enkleste måten å få en orgasme som virkelig får tærne til å krølle seg på.

En bi-effekt av edging er at man blir bedre kjent med sin egen kropp og hvordan en selv fungerer slik at man blir flinkere til å kontrollere når man selv får orgasme.

Nyttige søketermer om du skulle surre deg inn på pornhub, er: Edging, ruined orgasm, handjob control, sensual handjob og sensual blowjob.